Ori reformăm statul, ori murim, ori plecăm!

0
184
Sistemul public crapă după 30 de ani de politizare, nepotism, pile și indiferență față de cetățeni. Și prin crăpături iese, din nou, mâna criminală a corupției politice, patronată de partidele care au condus cel mai mult România în tot acest timp: PSD și PNL. Azilele ororilor, cazul Alexandra, tragedia de la 2 Mai și explozia de la Crevedia ne arată un stat capturat de propriii conducători și eșuat.
Cei care aruncă răspunderea pe USR, cum este Florin Bodog de la PSD, cred că oamenii sunt proști și nu înțeleg că în 8 luni de guvernare nu poți repara 30 de ani de stricăciune și rău. Sau cei care spun că Uniunea Europeană este de vină, iar ne cred proști: am primit miliarde de euro să reformăm statul, pentru ca acesta să ofere cetățenilor serviciile de care au nevoie: autostrăzi, spitale și școli noi, orașe verzi și prietenoase cu cetățenii, administrație debirocratizată, neutră politic și digitalizată.
Nu de asta avem nevoie? Nu vă lăsați impresionați de acțiunile televizate ale puterii de zilele astea. Autoritățile de la cel mai înalt nivel pe tot terenul, celule de criză, decizii, conferințe de presă, informări de la Predoiu, Rafila, Ciolacu, coborâți parcă din serialul „Costume”, arată aproape ca o reacție normală. Dar nu e.
Este doar un spectacol care are menirea să ne distragă atenția de la problema reală, aceea că statul român se comportă ca un tâlhar la drumul mare: te jefuiește și după, te omoară. Partidul domnului Ciolacu e construit pentru a asigura membrilor și mai ales jupânilor și baronilor acces la resurse. Iar domnul Predoiu este cel care a definitivat această pace mortală între politicienii și afaceriști corupți și sistemul de Justiție, de la polițiști, până la Curtea Constituțională și Înalta Curte.
Silviu Dehelean Deputat USR Silviu Dehelean este deputat USR de Bihor, membru în Comisia juridică, de disciplină și imunități. Are o experiență de peste 14 ani în activitatea juridică, practicând dreptul ca notar public, înainte de a intra în politică.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/opinii/ori-reformam-statul-ori-murim-ori-plecam-2483387

Lasă un răspuns